FILOZÓFIA

Az elmúlt években amelyekben lovakkal dolgoztam, sokat tanultam tőlük. Egy dolog ami különlegesen megmaradt bennem az, hogy legalább ugyanannyi jó mint kevésbé jó módok léteznek a lótartásban.

Amikor megépült az istálló a célünk az volt, hogy minnél természetes körülmények közt tartjuk a lovakat, viszont a különböző szükségüket ki tudjuk elégíteni.

 

Nekem az a fontos, hogy a lovak minden nap és minnél többet kint tudnak lenni a legelőn. A legeltetés kis és óvatosan kiválogatott csoportokban, maximális 6 lóval egyszere, történik. A lovak napkeltétöl naplementéig vannak kint a legelőkön.

 

Reggel meg este sok szénával és, a gazdákkal megegyeztetése követően, abrakkal lesznek etetve. Természetesen meg van arra a lehetőség, hogy napi többször is etetjük a lovakat. Napközben füvet és/vagy szénát találnak ad libitum a legelőkön.

Abrakként a következőket kináljuk: Zab, árpa és vegyes takarmányok a Pavo nevezett márkától.

Szénát, szalmát, zabot és árpát a környezetben gazdálkodó földművelőktől vásároljunk, amelyek úgy példásan termelik, aratják és szárazan tárolják.

 

Naponta legalább kétszer nézzük át a lovakat alaposan, ne hogy valami kikerülje a figyelmüket. A lovak patájuk is ki vannak kaparva naponta.

 

Gyógyszerek beadása nem okoz gondot, mivel mindig a boxokban vannak eteve a lovak és megfigyeljük az etetést.

 

Mivel mindegyik box egy fedett paddokkal rendelkezik, azokat a lovak bértartásukat is tudjuk válalni amelyek bizonyos egészségügyi okok miatt nem mehetnek ki a legelőre.

 

Mariette Wassibauer

H - 9556 Duka

+43 699 1515 7501

+36 70 432 2481

duka@wassibauer.com